Direct naar de inhoud.

Bewoner mishandeld in verpleeghuis Veenkade

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – [Peter Panneman] – Een 85-jarige man uit Annen is in de nacht van donderdag op vrijdag mishandeld in verpleeghuis Veenkade aan de Kaap de Goede Hoop in Veendam. Het personeel van de zorginstelling vond de 85-jarige man in een grote plas bloed. Het slachtoffer is naar het UMCG gebracht. De dader zou een medebewoner zijn.

Een woordvoerder van de Zorggroep Meander, waar verpleeghuis Veenkade onder valt, betreurt het incident. De mishandeling heeft een grote impact gehad op het personeel en de familie, zegt de woordvoerder.

Meander heeft de mishandeling gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die gaat volgens Meander een onafhankelijk onderzoek instellen naar het incident. Daaruit moet blijken of Veenkade goed heeft gehandeld. Er wordt onder meer gesproken met de familie en het betrokken personeel.

Of soortgelijke incidenten vaker voorkomen, wil de woordvoerder van Meander niet zeggen. De mishandeling gebeurde op een afdeling waar demente mensen zijn opgenomen.

Vanwege de privacy wil men geen verdere mededelingen doen. De politie laat weten dat de man is aangehouden na het incident, maar de politie spreekt verder niet van verdachte omstandigheden.

[door Peter Panneman]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-