Direct naar de inhoud.

Supermarkt Nieuw Buinen gaat weer open

 • door:
 • op:
(F: Google Streetview)

NIEUW BUINEN – De supermarkt in het hart van Nieuw Buinen gaat eind van deze maand weer open. De winkel aan de Parklaan krijgt de naam Supermarkt Bunermond en zal deze keer niet bij een grote keten aansluiten.

Goed nieuws voor het grootste dorp van Drenthe, waar een aantal keren actie is gevoerd om de supermarkt te behouden. Ooit bloeide de winkel, toen Egbert Tingen aan het roer stond. Vanwege een financieel conflict met de overkoepelende supermarktketen Spar, legde Tingen zijn werkzaamheden begin 2014 na driekwart jaar neer. Na het vertrek van de geliefde exploitant ging het bergafwaarts met de winkel waardoor Spar genoodzaakt was de vestiging te sluiten.

Nieuw leven inblazen
Betrokken inwoner Jacob Meijer gaat samen met ondernemer Henk van der Veen de supermarkt nieuw leven inblazen. Meijer weet zeker dat het een succes wordt. “Bij het team zullen normen en waarden, respect, gemoedelijkheid en bereidwilligheid om de klant te helpen voorop staan.” aldus Meijer.

(Bron: RTV Drenthe)

5 reacties op “Supermarkt Nieuw Buinen gaat weer open”

 1. Helemaal super toevallig ook personeel nodig? Zou graag solliciteren heb ervaring in een supermarkt voorheen altijd gewerkt toen het nog garant markt was..

 2. Geweldig voor de omwonenden ik zelf zeg top initiatief gebaar nogmaals hoop dat de winkel weer een grote klantenkring weer opbouwd succes

 3. Ooit bloeide de supermarkt toen dhr kruize er ondernemer was.. toen was de supermarkt een garantmarkt. Een kleine zusje van de plus. De supermarkt draaide toen volop met een eigen slagerij hierin. Het ondernemers echtpaar kruize deed alles om de inwoners van nieuw buinen te voorzien van alle gemakken. Ook was garantmarkt kruize de eerste die de.moonlicht shopping introduceerde voor de gezellige kerstdagen…

 4. Spar denkt dit jaar minstens twintig nieuwe stadswinkels in ons land te openen. Ruim de helft van de getekende contracten ligt al klaar, laat algemeen directeur Sjaak Kranendonk weten tegenover BNR. “Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het ook gaat gebeuren.”

  Spar telt momenteel zo’n dertig stadswinkels, die de supermarktketen Spar City stores noemt. Aan het eind van het jaar moeten dat er dus minimaal vijftig zijn. “We doen tegenwoordig steeds meer kleine boodschappen, met een mandje in plaats van de auto. Wij willen er voor die dagelijkse boodschappen zijn”, aldus Kranendonk.

  Spar ging onlangs al de samenwerking aan met Texaco, om op vijf tankstations gemakswinkels te openen. Daarnaast zet het bedrijf in op dorpswinkels, die van steeds meer diensten worden voorzien. Zo krijgen die supermarkten een bezorgservice, stomerij, maaltijdservice en ‘in de toekomst bijvoorbeeld een klusjesservice’, aldus de directeur.

  De supermarktketen wil qua marktaandeel groeien van 1,2 naar 1,5 procent. De laatste jaren is hard gewerkt om een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten, stelt Kranendonk. “Dat is gelukt.”

  Bron: BNR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-