Direct naar de inhoud.

Klap tot Klap steunt Fonds Gehandicaptensport

  • door:
  • op:

Start 25e Klap tot Klaploop (F: B J Brinkman / RTVS )
STADSKANAAL – De Klap tot Klap Loop steunt dit jaar het Fonds Gehandicaptensport Nederland. Dit fonds ondersteunt 1,7 miljoen mensen met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap om te kunnen sporten.

Elk jaar verbindt de Klap tot Klaporganisatie een goed doel aan haar evenement. Deelnemers kunnen dan bij hun inschrijving vrijwillig een bedrag doneren.

Structureel sporten
Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Daarom staat het fonds Gehandicaptensport als één team achter deze sporters en heeft de missie er voor te zorgen dat ook deze groep in Nederland structureel kan sporten. Pas dan is de wedstrijd gewonnen! Fonds Gehandicaptensport werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van (financiële) middelen en het toekennen van subsidies aan onze doelgroep, aldus de voorzitter van de Klap tot Klap.

Doneren
Een donatie aan dit fonds wordt onder andere gebruikt voor het beschikbaar stellen van start– en stimuleringssubsidies aan sportverenigingen die hun vereniging openstellen voor mensen met een handicap. De helft van de opbrengst gaat naar een lokaal doel. Mede om die reden gaat de Klap tot Klap samenwerken met het G-voetbaltoernooi van SJS. Hierover worden binnenkort afspraken gemaakt met Krijn Verweij, voorzitter van dit toernooi.

Handicap
De Klap tot Klap heeft ook onderdelen welke specifiek gericht zijn op mensen met een handicap of een beperking, namelijk de onderdelen Wheelers en Handbikers en het sportief wandelen waaraan ook de Reumactief-lopers kunnen deelnemen.

Inschrijven
De inschrijving is reeds gestart en kan via www.inschrijven.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal