Direct naar de inhoud.

Theater en voorlezen in bibliotheken

  • door:
  • op:

STADSKANAAL/VEENDAM – Woensdag 25 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Tien dagen lang kunnen jonge kinderen meedoen aan (voorlees)activiteiten in de bibliotheken van de gemeenten Stadskanaal en Veendam.

Leesleedies in bibliotheken gemeente Stadskanaal
In de bibliotheken van de gemeenten Stadskanaal kunnen de kinderen op woensdag 25 januari en woensdag 1 februari genieten van een voorstelling van de Leesleedies.
Leesleedies Pippa en Phoebe drijven in hun bootje op zee. Best eenzaam, maar toch vermaken ze zich prima en beleven ze van alles. Laat je in deze voorstelling meevoeren door de magie van voorlezen en theater. De theatervoorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar ‘De kleine walvis’.

De Leesleedies spelen op woensdag 25 januari om 15.30 uur hun voorstelling in Bibliotheek Stadskanaal. Een week later zijn de Leesleedies om 13.00 uur in Bibliotheek Onstwedde en om 15.30 uur in Bibliotheek Musselkanaal. De toegang is gratis.

‘De kleine walvis’ in Bibliotheek Veendam

Zaterdag 28 januari spoelen er in Bibliotheek Veendam activiteiten aan voor het gezin. Bezoek het reizende walvisziekenhuis van SOS Dolfijn, geniet van de theatervoorstelling van Jinky’s Mikmak of kom strandjutten in de bibliotheek.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘De kleine walvis’ van Benji Davis tien dagen lang centraal. In dit verhaal draait het om het jongetje Boy die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Zaterdag 28 januari zet Bibliotheek Veendam het verhaal over deze bijzondere vriendschap extra in het zonnetje met een speciale themadag.

Reizende walvisziekenhuis
Van 9.30 uur tot 12.00 uur kun je terecht in het Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn. In dit mobiele veldhospitaal leer je alles over walvissen, over de bedreigingen in de Noordzee en over de bescherming van dieren.

Daarnaast kunnen kinderen meedoen met de workshop ‘Red een dolfijn’. De kinderen leren hoe ze een zieke dolfijn kunnen reden. In het walvisziekenhuis onderzoeken ze de dolfijn en ontdekken waarom het dier ziek is geworden en hoe ze de dolfijn kunnen redden. De workshops starten om 10.00 uur en 11.00 uur.

Poppentheater Jinky’s Mikmak
Om 11.30 uur kun je genieten van het poppentheater van Jinky’s Mikmak. Jinky maakt van elke voorstelling een feestje en heeft speciaal voor de Nationale Voorleesdagen een voorstelling gemaakt bij het prentenboek ‘De kleine walvis’.

Strandjutten in de bibliotheek
De hele dag kun je in de bibliotheek spelen met zandtafels of knutselen met schelpen. Daarnaast kun je strandjutten in de bibliotheek. Kun jij de vreemde objecten vinden die in de bibliotheek zijn aangespoeld?-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal