Direct naar de inhoud.

Schoolkantine Schaal 2017 voor Winkler Prins

  • door:
  • op:
Leon Fial – (Foto: P. Panneman)

VEENDAM – (Door Peter Panneman) Scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum in de wacht gesleept. Dit betekent dat de kantines van alle locaties van de school gezond zijn ingericht. “Met ons gezonde aanbod komen we tegemoet aan de wensen van ouders en leerlingen,” vertelt Leon Fial (foto), facilitair medewerker van Winkler Prins.

Pauze

“Het is heel verleidelijk om in de pauze snelle calorieën binnen te krijgen in de vorm van vette of zoete snacks. Maar uit onderzoek is gebleken dat mensen deze ongezonde keus makkelijker links laten liggen als gezonde alternatieven nadrukkelijk én aantrekkelijk worden gepresenteerd”, aldus Fial. En dat doet de scholengemeenschap. “We hebben hard gewerkt om onze kantines gezonder te maken, aan de hand van de richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Niet alleen aan de balie zijn lekkere gezonde snacks te krijgen, maar ook via de automaten. Een bakje snoeptomaatjes bijvoorbeeld.”

Fruit

Een school krijgt een Gouden Schoolkantine Schaal als het onder meer in de kantine groente en fruit aanbiedt. Ook moet minstens 80 procent van het aanbod bestaan uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. De school besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. Winkler Prins heeft deze aanpak in het beleid verankerd. Op alle locaties zijn speciale watertappunten, waar de leerlingen veel gebruik van maken.

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal