Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Morse herleeft in Noord-Nederlands Trein en Tram Museum

Nostalgie: Morse trein-telegrafist (Foto: NVBS.com )

ZUIDBROEK – Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum wordt steeds interessanter voor kinderen. Behalve de modelbaan (ieder tweede weekend van de maand) heeft het museum inmiddels een aantal interactieve spellen ontwikkeld. Zo is er een geluidenspel en mogen kinderen in met Museumcafé zelf met een trein rijden. Ook leidt de vroegere stationschef Gerard Baron de bezoekers digitaal door het museum. Daar wordt nu weer iets aan toegevoegd.

Morse seinen

Vanaf komend weekend is er een interactief morse-spel te vinden. Door middel van dit spel leert de jongste generatie hoe de communicatie bij de spoorwegen jarenlang plaatsvond. Een antieke morsesleutel is aangesloten op een computersysteem dat de berichten vertaalt.

Speurtocht

Voor wie het hele museumstation wil verkennen is er de Treinie & Trammie speurtocht. De twee mascottemuizen van het museum leiden jong en oud door alle hoeken van het museumstation.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Watersstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum aan de Stationsstraat 5 te Zuidbroek is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.