Direct naar de inhoud.

Dynamische natuurgebied Tusschenwegen

  • door:
  • op:
Foto: Niels Meijer

OUDE PEKELA/WINSCHOTEN – Waterpark Tusschenwegen is een overloopgebied bij hoogwater. Een prachtig natuurgebied, gelegen tussen twee wegen, waaronder de weg van Oude Pekela naar Winschoten.

Een wandeltocht door het gebied is zeker de moeite waard. Ook loopt er een fietsroute langs. Aan de Noordelijke kant aan het Flessingsterrein Oude Pekela bevind zich een waterkunstwerk in de vorm van ‘natte ogen’. (Twee naast elkaar gelegen vijvers). Door hoogteverschillen stromen deze in elkaar over. Schrik niet als u in het natuurgebied oog en oog staat met een kudde Schotse Hooglanders. De Schotse Hooglander is een sober dier. Hij kan prima overleven met voedsel van een lagere kwaliteit en is geschikt om het hele jaar buiten te blijven. De Schotse Hooglander met zijn stoere uiterlijk is een erg vriendelijk ras wat goed samen gaat met publiek. Ze worden ingezet als natuurlijke begrazer in diverse natuurgebieden in Nederland. Zo ook dus in het natuurgebied Tusschenwegen.

Bijgaande foto is gemaakt door Niels Meijer in de maand juni van 2016.

Eén reactie op “Dynamische natuurgebied Tusschenwegen”

  1. Aan de kant van Winschoten. bij de Bruggeschans kun je een héérlijk kopje koffie en thee met iets lekkers erbij nuttigen bij theetuin Tusschenwegen.
    De theetuin ligt aan de rand van het waterpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-