Direct naar de inhoud.

Gemeente Belangen Veendam organiseert inloopavond herindeling

  • door:
  • op:
herindelingen gemeenten

VEENDAM – (door Peter Panneman) – Gemeente Belangen Veendam organiseert op donderdag 26 januari om 19.30 uur een inloopavond bij Hotel Parkzicht in Veendam met als thema herindeling.

Op 28 februari a.s. moeten de gemeenteraden van Veendam, Pekela en Stadskanaal het besluit nemen of ze wel of niet gaan fuseren tot 1 grote gemeente. Het afgelopen half jaar heeft een extern bureau uitgebreid onderzoek gedaan naar de wenselijkheid van een dergelijke herindeling. Hierbij zijn ook diverse avonden georganiseerd voor ondernemers, maatschappelijke organisaties, scholieren en inwoners. De opkomst op de avonden voor de inwoners was helaas zeer gering.

Beslismoment

Nu het beslismoment nadert vindt Gemeente Belangen Veendam het belangrijk om inwoners van de gemeente Veendam nog een keer in de gelegenheid te stellen hun mening kenbaar te maken. Op de inloopavond wordt middels een korte presentatie een beeld geschetst van de voor- en nadelen van herindeling en wordt stil gestaan bij de vraag: Waarom zouden we moeten herindelen?

Er is daarna uitgebreid ruimte voor vragen en debat. Gemeente Belangen wil graag horen hoe de bevolking denkt over herindelen en zal deze mening zwaar laten wegen in de uiteindelijke beslissing voor of tegen de herindeling.

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal