Direct naar de inhoud.

Wethouder Henk Jan Schmaal lijsttrekker van Gemeentebelangen Veendam

  • door:
  • op:
Lijsttrekker van Gemeentebelangen Henk Jan Schmaal | Foto: Gemeentebelangen Veendam

VEENDAM – Gemeentebelangen Veendam heeft tijdens haar ledenvergadering van 10 januari huidig wethouder Henk-Jan Schmaal benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Op nummer twee staat fractievoorzitter Christel Knot, gevolgd door Robert de Jonge op nummer drie. In totaal telt de lijst 30 kandidaten. 

We zijn trots op de behaalde resultaten, maar ook nog lang niet klaar’, aldus lijsttrekker en wethouder Schmaal. ‘We willen verder aan de slag met het  bouwen van woningen voor iedere beurs, het zorgen voor een veilige en aantrekkelijke leefomgeving, voldoende sport- en recreatieve voozieningen en zoveel mogelijk mensen laten participeren door werkgelegenheid en bedrijvigheid te stimuleren.’

Trevor Mooijman

Een opvallend gezicht op de lijst is de nummer tien; Trevor Mooijman. Hij was eerder fractievoorzitter van de lokale GroenLinks fractie. Echter na uitspraken van Mooijman over kernenergie kwam het tot een breuk met de steunfractie en de partij. In december van vorig jaar sloot hij zich aan bij GemeenteBelangen.

‘We zijn blij met zijn enthousiasme, ervaring en verfrissende kijk op het klimaatbeleid’, aldus fractievoorzitter Christel Knot. ‘Het geeft ook aan hoe breed en open onze fractie is, waar zonder vooringenomen standpunten, de discussie gevoerd kan worden. Dat is de kracht van een lokale partij’.

Trevor Mooijman | Eigen Foto

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal