Direct naar de inhoud.

Gezondheids – en verpleegcentrum Dokhuis verkocht

  • door:
  • op:
Foto: Herman Alink

OUDE PEKELA – Recent is bekend gemaakt dat VastGoud ontwikkeling gezondheids- en verpleegcentrum Het Dokhuis aan de Raadhuislaan heeft verkocht aan belegger Aedificia Nederland voor een bedrag van 5,35 miljoen Euro. Aedifica is een beursgenoteerde vastgoedinvesteerder die voor de lange termijn gaat.

Vastgoud Ontwikkeling BV Groningen is feitelijk een bouwende projectontwikkelaar, die nadat het vastgoed gereed is, deze afstoot. Volgens Harm de Vries, eigenaar van Vastgoud, is dit een normale gang van zaken. ‘Beleggers willen geen risico’s lopen bij de planning en het verder ontwikkelen van gebouwen maar hebben belang bij een stabiele stroom van opbrengsten in de vorm verhuur (direct rendement) en waardestijging (indirect rendement). De zorgvastgoedmarkt is in beweging door de toenemende vergrijzing en de introductie van marktwerking in de zorg. Investeren in zorgvastgoed blijft aantrekkelijk door de grote vernieuwingsopgave in de sector”, aldus Harm de Vries.

Dit wordt bevestigt door Jeroen Hermus, directeur Healthcare van CBRE – Nederland, een vastgoed adviesorganisatie: ‘Steeds meer beleggers erkennen de kansen van zorgvastgoed.Tot de piek van de vergrijzing in 2040 zal de behoefte aan zorg dagelijks en op vrijwel iedere locatie in Nederland blijven groeien. Ook de lange huurcontracten die in deze sector nog steeds erg gebruikelijk zijn, maken het een interessante belegging. Het Dokhuis is een mooi voorbeeld van hoe intramurale en eerstelijns functies succesvol in één gebouw kunnen worden gerealiseerd’.

Het gezondheids- en verpleegcentrum werd door VastGoud opgeleverd op 20 mei 2016. Vijf dagen later betrokken de eerste bewoners het nieuwe onderkomen. Op de begane grond is er een eerstelijns gezondheidscentrum. Zorginstelling Oosterlengte huurt de eerste en tweede verdieping waar mensen wonen die langdurig verpleging nodig hebben of tijdelijke zorg in een beschutte omgeving, bijvoorbeeld na een operatie. De verdiepingen zijn gesitueerd voor 32 verpleeghuis- en 4 huisartsbedden. In totaal vier kleinschalige woongroepen van acht bewoners. Ieder appartement heeft een eigen badkamer en pantry. Beide verdiepingen beschikken over een zeer royaal balkon.

Op de begane grond zijn gevestigd Pekelder huisartsen, Pekelder apotheek, Certis bloedpriklaboratorium, Fizygo fysiotherapie, Thuiszorg Oosterlengte en Basis GGZ Lentis.  Ook zijn er behandelkamers voor onder meer cardiologie en dermatologie. De medische behandeling van de bewoners wordt verricht door de behandelaars vanuit het expertisecentrum Old Wolde Winschoten. Hierbij moet u denken aan specialistische oudergeneeskunde, diëtist, psycholoog, logopedie, ergotherapie en psychomotorische therapeut.

Fysiotherapeut Alex Ottens, (eigenaar van Fyzigo) heeft diverse aparte spreek- en behandelkamers en een  grote oefenruimte. Zie voor meer informatie Fysigo https://www.fyzigo.nl/

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal