Direct naar de inhoud.

Stamppot eten in historische trein

  • door:
  • op:

VEENDAM / STADSKANAAL – Genieten van het winterse landschap en lekker eten? Dat kan op de zondagen 19 en 26 februari. Tijdens een treinrit op de grens van Groningen en Drenthe wordt heerlijke stamppot geserveerd. Een unieke kans om in een rijdende trein te eten. De eerste ritten van Museumspoorlijn STAR in het jaar 2017. Een speciaal jaar, want de STAR bestaat 25 jaar.

Historische diesellocomotief

Eten in de trein was vroeger heel gewoon. Zelfs in Nederland hadden binnenlandse (snel)treinen een restauratierijtuig. Tegenwoordig zie je het alleen nog maar in enkele internationale treinen. Maar ook bij Museumspoorlijn STAR is dat weer mogelijk. Op de zondagen 19 en 26 februari serveren we heerlijke stamppot tijdens een treinrit op onze spoorlijn. U heeft de keuze uit 3 soorten stamppot met garnituur. Onderweg is het in de avondschemering lekker genieten van het winterse landschap in onze verlichte en verwarmde historische trein. De trein wordt gereden door de historische NS-diesellocomotief 2278 uit de jaren ’50.

Wanneer?

Op de zondagen 19 en 26 februari. De vertrektijd is 17:30 uur vanaf het station Stadskanaal. U bent ca. 1,5 uur onderweg.

Reserveren

Voor de stamppotritten is reserveren verplicht vanwege de beperkte plaatsruimte. De prijsis €20 vanaf 12 jaar. Tot en met 11 jaar is de prijs € 10. Dat is inclusief het stamppotbuffet. 12 jaar en ouder: € 20,00. Reserveren kan via de website www.stadskanaalrail.nl en telefonisch via (0599) 651890

Nieuwe dienstregeling en website

De ritten in februari zijn nieuw voor Museumspoorlijn STAR. Het zijn de eerste ritten van het rijseizoen 2017. Een jubileumseizoen, want de STAR bestaat dit jaar 25 jaar. De nieuwe dienstregeling is te zien op de geheel vernieuwde website van Museumspoorlijn STAR. De website is nu ook beter te bekijken op tablets en smartphones.  De vernieuwde website is te vinden op de bekende locatie www.stadskanaalrail.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal