Direct naar de inhoud.

Trots en ontroering bij première uniek filmproject ‘PekelsGoud”

  • door:
  • op:
Foto: Aad Den Os

GEMEENTE PEKELA  – Zo’n 350 mensen waren aanwezig bij de Binding in Oude Pekela. Een unieke documentaire over Pekela dat is gemaakt door cameraman Martijn Pot en de inwoners van Pekela. De zaal zat afgeladen vol met inwoners van Pekela en vele andere belangstellenden. Voor de ingang van het gebouw lag een rode loper met een goudkleurige ballonnenboog.

Miranda Bolhuis presenteerde de avond op humoristische wijze met af en toe een emotioneel tintje.

Burgemeester Jaap Kuin was zeer onder de indruk van het eerlijke verhaal en de kracht van Pekela. Maar er was meer deze avond. Een prachtig verhaal over de geschiedenis van Pekela dat werd verteld door journaliste en schrijfster Pauline Broekema. Voormalig burgemeester Meindert Schollema deed zijn verhaal over de uitzending van de EO dat hem in zijn hart heeft geraakt. Edwin Jongedijk met gitaar en een lied – Dit is Mien Dörp

Na afloop werden alle medewerkers bedankt door burgemeester Jaap Kuin waarbij Martijn Pot tot zijn grote verrassing een erepenning in ontvangst mocht nemen.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Tekst en foto’s: Aad Den Os voor RTV1.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal