Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drie aanhoudingen voor valsheid in geschrifte

RTV1

NIEUW BUINEN – De politie heeft dinsdagochtend drie inwoners van Nieuw-Buinen, een 56-jarige man en twee vrouwen van 55 en 44 jaar, aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Valse brief huis-aan-huis bezorgd
In november 2016 werd in en rondom 2e Exloërmond en Nieuw-Buinen huis-aan-huis een brief bezorgd. De brief was zogenaamd afkomstig van het ministerie van Economische Zaken en bevatte informatie over een toekomstig windpark in het gebied. Al snel werd duidelijk dat de brief vals was. Namens de provincie Drenthe werd dan ook aangifte gedaan.

Onderzoek door politie
De politie startte een onderzoek om de makers van de valse brief te achterhalen. Dinsdagochtend resulteerde dat in drie aanhoudingen. Tevens werden in twee woningen in Nieuw-Buinen computer- en printerapparatuur in beslag genomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.