Direct naar de inhoud.

Help de witte weduwe te herenigen met haar nieuwe man

  • door:
  • op:
Trijnie en dochter plaatsen ‘illegaal’ een waarschuwingsbord, bord gemaakt door dochter, eveneens een dierenvriendin. (foto Peter Panneman)

VEENDAM – (Zwanenleed in Veendam) – Het zal niemand in Veendam en de directe omgeving ontgaan zijn dat er de laatste tijd nogal wat te doen is omtrent de zwanen in Veendam e.o. Trijnie Suk, dierenliefhebster pur sang, volgt ‘de witte weduwe’ zoals de vrouwelijke zwaan in de volksmond genoemd wordt, op de voet.

Doodgereden

Trijnie: “De witte weduwe ligt mij zeer na aan het hart; zij heeft heel erg veel moeten doorstaan. Zo hebben in 2015 dierenbeulen haar 7 eieren kapot gegooid, vlak voor ze uit zouden komen. En in 2016 werd haar mannetje doodgereden. In januari van dit jaar kreeg de witte weduwe kennis aan een nieuwe man en wederom sloeg het noodlot toe… Haar nieuwe vriend werd aangereden en bleek een gebroken poot te hebben.

Financiële bijdrage operatie

In eerste instantie dacht men dat alleen gips kon volstaan maar zoals dierenarts Dr. Braam al had aangegeven, bleek er toch een pen noodzakelijk om in zijn poot te plaatsen. De kosten van de operatie komen op € 200,- normaliter zouden de kosten  € 600,- zijn, maar omdat de vogelopvang korting krijgt, is dit een gereduceerd bedrag. Wanneer er mensen zijn die een financiële bijdrage willen leveren, mogen zij mij via facebook een privébericht sturen, ik ben te vinden onder Trijnie Suk.

Waarschuwingsborden

Het zwanenmannetje op de voorgrond (foto Trijnie Suk)

Maar mét of zonder hulp, zal ik deze mooie man redden! Hij heeft de operatie goed doorstaan, het herstel zal echter nog tenminste vier weken in beslag nemen”. Aldus Trijnie Suk. Het moge duidelijk zijn dat waarschuwingsborden die automobilisten er op moeten wijzen dat er mogelijk zwanen kunnen oversteken, geen overbodige luxe is! “Daarbij is het voor automobilisten ook erg gevaarlijk, een zwaan weegt gemiddeld zo’n dertien kilo, die wil je niet op je voorruit hebben”. Vervolgt Trijnie. Wij hopen dan ook van harte dat er spoedig vanuit de gemeente Veendam groen licht zal worden gegeven en er officiële waarschuwingsborden mogen worden geplaatst.

[ingezonden Trijnie Suk]

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal