Direct naar de inhoud.

Leerlingen Willibrordusschool planten 40 bomen in Pekela

  • door:
  • op:
Boomfeestdag Pekela 22 maart 2017 – foto Herman Alink RTV1

OUDE PEKELA – Woensdagochtend om 9.15 meldden zich, gewapend met een schep, zo’n 20 leerlingen van de Willibrordusschool op de hoek IJsbaanlaan/Hugo de Grootstraat. Samen met wethouder Jaap van Mannekes van de gemeente Pekela en medewerkers van de afdeling groen Synergon, hebben de leerlingen 20 prunussen en 20 esdoorns langs de Hugo de Grootstraat geplant. Dit in het kader van de Nationale Boomfeestdag welke dit jaar haar 60e editie viert.

Alvorens de wethouder samen met 2 leerlingen de eerste esdoorn plaatste, sprak hij ze toe met de woorden: “In 60 jaar zijn er 10 miljoen bomen gepoot, ieder jaar planten kinderen zoals jullie 200.000 bomen. Pekela heeft ca. 9.000 bomen. Een boom is niet zomaar een stuk hout, het zorgt ook voor zuurstof voor ons, huisvesting voor insecten, goed voor de vogeltjes en als je om je heen kijkt zie je overal bomen, en waar bomen staan is het altijd veel mooier. Wij gaan vandaag 40 bomen poten, dus jullie moeten nu aan de bak. Gelukkig hebben we er prachtig weer bij, zodat het geen straf is om dit werkje op te knappen.”

Hij eindigde met de woorden: “Genoeg gepraat, we gaan aan de slag.” Rond 10.45 uur stond er voor iedereen een consumptie en een presentje klaar.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal