Direct naar de inhoud.

Resten van lichaam gevonden in uitgebrande panden Exloo

  • door:
  • op:

RTV1
EXLOO – De politie heeft bij een onderzoek in een woonboerderij en vijf bijgebouwen aan de Zuiderhoofdstraat in Exloo menselijke resten gevonden. Mogelijk gaat het on de mannelijke bewoner van de boerderij met wie sinds de brand geen contact meer is geweest.

Afgelopen nacht werden een woning en vijf bijgebouwen door de brand verwoest. De politie heeft ’s ochtends met de bewoonster van het pand gesproken. De mannelijke bewoner is tot op heden niet getraceerd.

Nadat de gevaarzetting en de hitte geweken waren, is de politie gestart met een onderzoek. Het onderzoek was enerzijds gericht op het zoeken naar mogelijke personen in het pand en anderzijds naar de oorzaak van de brand.

Honden
Ook werden er honden ingezet. Op één plek sloegen de honden aan en is vervolgens nader onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat er tussen de verbrande restanten van het pand een gedeelte van een menselijk lichaam ligt.

Vervolgonderzoek
Door de grote mate van verwoesting wordt het onderzoek bemoeilijkt. Vervolgonderzoek moet meer duidelijkheid geven of er inderdaad iemand om het leven is gekomen door de brand. Daarna wordt nader onderzoek gedaan naar de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak.

Ook is er nog vervolgonderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de brand. Een politiehelikopter maakt vanuit de lucht beelden van de afgebrande panden.

Zie ook onze eerdere berichtgeving van vandaag.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal