Direct naar de inhoud.

Wijziging tarieven en geldigheid Eurokaartjes per 1 mei

  • door:
  • op:

GRONINGEN/DRENTHE – Het OV bureau Groningen Drenthe wijzigt met ingang van 1 mei 2017 de tarieven en geldigheid van de Eurokaartjes. Hierdoor wordt het prijsvoordeel bij het reizen met een OV-chipkaart groter dan met een Eurokaartje.

Met deze wijziging wil het OV-bureau het reizen met de OV-chipkaart stimuleren. Want naast het gemak van het reizen met de OV-chipkaart bent u in de meeste situaties goedkoper uit.

Het doel is ook om de veiligheid van de chauffeurs te vergroten. Doordat er meer gebruik wordt gemaakt van de OV-chipkaart heeft de chauffeur minder geld in kas.

Soorten kaartjes
De chauffeur heeft vanaf 1 mei 2017 nog maar twee soorten Eurokaartjes te koop: het €2,50-kaartje en het €5,00-kaartje. Met deze kaartjes kunnen alle mogelijke combinaties worden gemaakt. Bij reizen vanaf zes zones ontvangt u twee of drie kaartjes die verticaal gestempeld worden. Naast de twee soorten Eurokaartjes blijft ook de Dal-Dagkaart van €10 te koop.

Aanvragen OV-chipkaart
Indien u nog geen OV-chipkaart heeft, kunt u deze aanvragen via www.ovchipkaart.nl of bellen met Qbuzz klantenservice 0900-7289965.

Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op www.qbuzz.nl

(Bron: Qbuzz.nl)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal