Direct naar de inhoud.

Enorme explosie in appartementencomplex Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Op de hoek van de Julianalaan/Boven Westerdiep speelde zich vanochtend kort voor zeven uur een drama af. Een gasexplosie in een appartementencomplex zorgde voor een enorme ravage. De kracht van de explosie werd tot ver in de omgeving gevoeld, zelfs in Wildervank waren er mensen die werden opgeschrikt door de knal.

Na de explosie woedde er korte tijd brand wat door de brandweer snel is geblust. De brandweer was met groot materiaal ter plaatse en krijgt nu ondersteuning van Specialisme Technische Hulpverlening, team Oost-Nederland om een en ander op een veilige manier te begeleiden. Het gebouw staat op instorten, maar is inmiddels wel gestut. Het gas is afgesloten. Inmiddels is duidelijk dat er ook dodelijk slachtoffer te betreuren is. Drie personen zijn lichtgewond en zijn inmiddels behandeld. Twintig bewoners van het complex hebben inmiddels het gebouw verlaten en zijn met een bus naar de Sorghvliethal gebracht voor tijdelijke opvang..

Update:

VeiligheidsRegio Groningen meldt dat de nabijgelegen school vandaag dicht zal blijven.  Naar alle waarschijnlijkheid gaat de school morgen weer open. Woningcorporatie Acantus draagt zorg voor nieuw opvang voor de bewoners die dakloos zijn geworden, en Stichting Salvage heeft een eigen container geplaatst zodat de getroffen bewoners daar terecht kunnen met vragen over de schadeafhandeling.

Update 2:

De politie heeft woensdagmorgen een bestuurder van een drone aangehouden. De drone vloog boven het zwaar beschadigde appartementencomplex aan de Julianalaan. De man wilde foto’s maken met zijn drone. Het vliegen met een drone was op dat moment verboden, omdat er een politiehelikopter in de buurt was. “Iemand met een beetje gezond verstand doet dit niet, aldus een politie-woordvoerder”.

 

F: Peter Panneman

F: Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal