Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mysterieuze belevingstocht door de natuur van Gieten-Borger

Nachtwandeling

GIETEN/BORGER – Op woensdag 10 mei a.s. is het vollemaan. Staatsbosbeheer organiseert op deze avond een vollemaanwandeling vanaf Buitencentrum Boomkroonpad. Samen met een gids dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maak je een spannende tocht door de bossen en over de heide van het Drouwenerveld. Je loopt door verschillende soorten bos, af en toe via heel smalle paadjes. Onderweg kom je grafheuvels tegen en loop je over oude keienwegen en stille heide. De start van de wandeling is in de schemering, maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos. Alleen de volle maneschijn geeft verlichting!

Wellicht hoor en zie je uilen, vleermuizen of andere nachtdieren, die na het ondergaan van de zon actief worden en hun voedsel zoeken.

De invloed van de maan
Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven…

De vollemaanwandeling vindt plaats op woensdag 10 mei a.s., start om 20:30 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn

€ 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar.
Vooraf aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/vollemaan
Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.