Direct naar de inhoud.

Formule Giro zonder Grenzen staat als een huis

  • door:
  • op:
Foto ingezonden door Wim Mensen

MUSSELKANAAL – Begunstigd door ideaal fietsweer gingen zondagmorgen, 7 mei, ruim 200 toer- en plezierfietsers in Musselkanaal van start voor de 6e editie van de Giro zonder Grenzen. Een jaarlijks, grensoverschrijdend, evenement ter herinnering aan de doorkomst van de Giro-etappe Groningen-Münster op 12 mei 2002.

Voor de toerfietsers was in Italiaanse stijl (Gran Fondo) een 100 kilometer lange tocht ontworpen via Zandberg, Sellingen, Hilterberg (“het dak van de Giro zonder Grenzen”), Schloß Dankern, Gut Landegge om door het stroomdallandschap van de Ems via Ter Apel weer op Nederlandse bodem terug te keren.

Voor het eveneens van jaar tot jaar groeiende aantal deelnemers aan de Picknicktour leidde de route naar het ook door Nederlanders veel bezochte Schloß Dankern.  Daar aangekomen werden de fietsers door de wel zeer gastvrije Barones Caroline Freifrau von Landsberg-Velen uitgenodigd voor een exclusieve rondleiding door de catacomben, gewelven en kapel van dit Schloß. Een team van Visboetiek Hendrik & Fiona uit Musselkanaal presenteerde hier rond het bordes een workshop “Matjes happen met Groninger Korenwijn”.

Bij de onlangs geopende EDEKA supermarkt in Erika stonden drankjes gereed, terwijl de aldaar gevestigde Biener Landbäckerei Wintering trakteerde op Kaffee und Kuchen.

Uitbundig en voldaan meldden alle deelnemers zich vóór half zes terug in Musselkanaal om daar nog enkele originele, door sponsors beschikbaar gestelde presentjes in ontvangst te nemen.

Met een “Bedankt en tot volgend jaar!” maakten deelnemers en sponsors hun tevredenheid kenbaar.

Aangemoedigd door deze enthousiaste geluiden en tegemoet komend aan verzoeken uit deelnemerskringen gaat de organisatie voor de volgende editie aan de slag met:

* evenals nu voor de Gran Fondo al het geval was ook de Picknickroute met pijlborden aangeven; * invoeren van een fietshuurservice voor deelnemers van ver; * de samenwerking met de Kreissportbund Emsland intensiveren.

Doel hiervan is de aantrekkingskracht van dit grensoverschrijdende evenement verder op te voeren.

Ingezonden



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal