Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

15 jaar Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe en 70 jaar Marshall Plan

Foto: Kees Versloot

VALTHERMOND – Tijdens het Pinkster weekend van 3 & 4 & 5 juni wordt de 15e jaarlijkse
show van het Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe gehouden tevens Marshall Plan Museum te Valthermond, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

Het Museum ligt in het gebied De Drentse Monden en is partner van Hondsrug UNESCO Global Geopark en Cittaslow. Entree: 4,= euro incl. koffie/thee, kinderen t/m 12 jaar gratis Museum Kantine: broodjes, soep en frisdrank/koffie/thee Jubileum Thema 2017 is: ‘De Firma Drenthe en het merk Cormick door de
jaren heen’. De show vindt plaats in en om de in oude staat teruggebrachte smederij en werkplaats uit de jaren 50. Entertainer Bert Drenthe staat garant voor de muzikale inbreng.

Het museum bezit veenkoloniale ploegen, eggen en schoffeltuigen. Daarnaast is er een unieke grote IHC McCormick-Deering verzameling uit het Marshall Plan, waaronder Farmall tractoren en zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en oude miniaturen. Er is een vaste tentoonstelling over de historie en veenontginningen van Valthermond en streekeigen huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, en van oude foto camera’s en koetsen.

Gedurende de Pinksterweekendshow:
De historie van de Firma Drenthe Valthermond en de relatie met het merk McCormick wordt in stijl en met een presentatie van unieke oude foto’s en tekst belicht. Speciaal voor deze gelegenheid worden buiten oude McCormick tractoren opgesteld en zijn wederom draaiende machines te bezichtigen, o.a. de combine, stropers, zelfbinder en stationaire motoren van de collectie. Er is een themamarkt met diverse attracties en livemuziek en er wordt gesmeed in de smederij.

Locatie Museum: Zuiderdiep 521, 7876 BG Valthermond. De Museum locatie bevindt zich aan het Zuiderdiep ‘Veur in de Mond’ van Valthermond met bruggen (vroeger: ‘badden’), nog het enige open kanaal (‘daip’) in de Drentse Monden, nabij de gerestaureerde sluis, graansilo, camping het Verlaat, visvijver, Kerk CCno.11, met verderop het Vervenershuis Cultuur Historische Waarden en Drents Landschap. In de nabije omgeving: Middeleeuws klooster Ter Apel, Wildlands Dierenpark en ATLAS Theater Emmen, STAR spoorlijn Stadskanaal, Hondsrug UNESCO Global Geopark.

[persbericht ingezonden met foto]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.