Direct naar de inhoud.

Grotere bereikbaarheid museumlocaties Nw-Buinen

  • door:
  • op:
(F: Geert Ramaker)

STADSKANAAL – In het kader van een bijzonder Holland Amerika Lijn-museumarrangement van het Veenkoloniaal Museum in Veendam en het Keramisch Museum Goedewaagen, verzorgde de museumspoorlijn van de STAR op zondag 26 augustus in meerdere opzichten een historische treinrit.

De museumlocaties Nieuw Buinen worden, zoals het bestuur van de STAR plant, op den duur beter bereikbaar door de aanleg bij het emplacement met dubbel spoor, aan het begin van de Glaslaan. Dit is mogelijk door de bouw van een nieuw perron.

In afwachting van de herbouw van het vroegere vrachtperron van de glasfabriek, bracht de STAR voor het eerst een groep museumbezoekers die eerst een rondleiding op de grote HAL-tentoonstelling in het Veenkoloniaal Museum in Veendam kregen, het Keramisch Museum Goedewaagen.

Voor het gecombineerde museumbezoek werd op de grens van Stadskanaal en Nieuw Buinen gebruik gemaakt van een tijdelijke halte bij de spoorwegovergang aan het andere eind van de Glaslaan.

Voor museumvrijwilligster Veronica Martinez, geschoold als plateelschilder in het afgelopen jaar, was het in dubbel opzicht een bijzonder evenement. Bij haar schilderdemonstratie in de museumwinkel schilderde zij tijdens de HAL-excursie een speciale gelegenheidstegel ter ere van de STAR.

Een bijzonderheid is dat Veronica Martinez aan de Groninger kant van de Glaslaan woont en dat de spoorlijn van de STAR letterlijk achter haar huis langs loopt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal