Direct naar de inhoud.

Country en Rock & Roll smelten samen op 1 podium

  • door:
  • op:
Freddy Cadel en Fennie Siemens Lanceren afzonderlijk op Zondag 18 juni a.s. hun nieuwe Engelstalige single cd.
Deze middag smelten Country en Rock & Roll muziek samen op 1 podium.

OUDE PEKELA – Freddy Cadel en Fennie Siemens lanceren afzonderlijk op Zondag 18 juni a.s. hun nieuwe Engelstalige single cd. Deze middag smelten Country en Rock n Roll muziek samen op 1 podium.

Biografie Freddy Cadel
Freddy zag 54 jaar geleden het levenslicht in Gorinchem. Hij zingt eigenlijk zijn hele leven al, maar dan alleen in huiselijke kring. Freddy en zijn vrouw zijn beide groot Elvis fan en gingen in oktober 2015 op een cruise, samen met Bouke Scholten, de Nederlandse Elvis, die daar de optredens verzorgde. ’s Avonds kwamen ze in de karaokebar terecht en daar zong Cadel een nummer van Elvis ‘In The Ghetto’. De reacties van het aanwezige publiek was enthousiast. Later gingen ze met de echte band van Elvis (TCB Band) op cruise en hier deed Freddy Cadel mee aan een zangwedstrijd. Hij zong wederom het nummer ‘In The Ghetto’. De reacties waren overweldigend. De volgende ochtend aan het ontbijt, samen met Glenn D Harding (toetsenist Elvis), bekeek Harding een video opname van Cadel, waarop hij zei. ‘you`ve  got to do something with it’. Freddy Cadel besefte dat Harding niet zomaar iemand was en echt verstand van muziek had. Dat bracht hem aan het denken, en zo kwam het dat hij op zijn 54ste een cd opnam. ‘Welcome to my world’, met 4 nummers van Elvis. Op 26 oktober 2016 is zijn eerste Nederlandse single gelanceerd ‘Lekker Ding’ met bijbehorende video clip die binnen 3 dagen bij TV Oranje op nr.2 stond. Op 1 januari 2017 is het nummer ‘Heb geloof in de mensen’ van Freddy Cadel &  Friends die hij samen met Gerda & Terry West en Ronald & Aisha heeft opgenomen gelanceerd. Wat als een lolletje begon is een klein beetje meer geworden, aldus Cadel.

Biografie Fennie Siemens
Is geboren in 1959 in Nieuwe Pekela en opgegroeid met muziek. Vroeger bij hun thuis was muziek een belangrijke factor. Voor haar gevoel zingt ze al haar leven lang. Maar studeren en werken voor. Toch ging  het aloude gezegde ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’ ook voor Fennie op. Zij bleef naast haar werk zingen. Zij houdt vooral van Country muziek en dan vooral de traditional Country. Ze is een groot fan van Countryzanger Willie Nelson. Bij optredens kreeg zij veel positieve reacties, wat haar deed besluiten er meer mee te doen, natuurlijk in de genre Country. Ze vroeg Dick van Altena om wat nummers voor haar te schrijven en deze werden bij Niels Lingbeek Mastersound Studio opgenomen. Met behulp van orkestbanden zingt zij ook nummers van Lonnie Ratliff en Vic Holdroyd . Inmiddels heeft Fennie 10 solo nummers opgenomen en 4 duetten met Martin Niemeijer, welke allemaal te horen zijn op een album genaamd ‘Matter of Time’. En nu dus haar elfde solonummer.

Waarom een gezamenlijke CD presentatie?
Freddy Cadel en Fennie Siemens hadden allebei recent een cd single opgenomen, waar een videoclip bij gemaakt moest worden. Terry West, een wederzijdse vriend, verzorgde voor beiden de opnames voor een clip. Tijdens een ontmoeting bij Terry in de studio kwamen Cadel en Siemens  in gesprek. Gaandeweg ontdekten zij dat hun ideeën veel op elkaar leken. Zowel voor de clip, hoesontwerp als muziekkeuze. Dat deed hun besluiten om samen hun singles releases in 1 presentatie te gieten. Ook omdat beide genres heel goed bij elkaar passen.

De lancering van beide nieuwe singles is op 18 juni in Multifunctioneel Centrum De Binding aan de Sportlaan 4 in Oude Pekela. Tijdstip vanaf 14.00 uur tot 19.00 uur. De entree is gratis. Deze middag treden er ook diverse andere artiesten op. (Zie Poster bij dit artikel)

Fennie en Freddy hopen op veel publiek en laten nog weten dat ook Linedancers van harte welkom zijn.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal