Direct naar de inhoud.

Zaterdag 16 november: Stampvoetende Blues in Pekela

  • door:
  • op:
Foto) Blues in Pekel

OUDE PEKELA – Op uitnodiging van de Blues in Pekel Stichting komt de Drentse formatie Greyhound BluesBand, bekend op binnen-en buitenlandse podia, met de Amerikaanse Bluesicoon Khalif ‘Wailin’ Walter naar Oude Pekela. De thuisbasis van Walter is Chicago. Als eén van de nieuwere generatie beroemde muzikanten is hij fakkeldrager in het wereldwijde Mekka van de Blues. Hij levert stampvoetende muziek die het podium tot op de grond figuurlijk verbrandt.

Zoals Walter zelf zegt: ‘Belangrijker dan wat dan ook is contact maken met mensen. Het gaat niet alleen om technische vaardigheid, maar zeker ook om het verhaal dat je met die techniek vertelt. Blues is een muziek van gesprek en verhalen vertellen. Dat is de ziel van de muziek.’

Khalif  ‘Wailin’ Walter verscheen onder ander op het podium met grootheden als Grammy Winner Taj Mahal, Otis Rush, Jimmy Vaughan Band, Buddy Guy Band, Louisiana Red, Curtis Salgado en met niemand minder dan de dochter van B.B., Shirley King.

Greyhound Bluesband, opgericht in 1991, is een bekende naam op de binnen-en buitenlandse podia. Naast eigen muziek begeleidt de Drentse formatie regelmatig nationale en internationale bluesartiesten. De Drentse bluesband bestaat uit muzikanten die eerder in diverse bands als de Juke Joint Blues Band, Southside BluesBand en de John Stevens Band speelden en in deze formatie hun muzikale ervaringen gebundeld hebben. Hun voorkeur gaat uit naar blues, die zijn oorsprong vindt in Chicago en Texas.

Kaartverkoop is inmiddels in volle gang  (10 euro, inclusief een gratis consumptie). Te koop bij Jolanda’s Bloemenshop in Nieuwe Pekela,  Kregel Bouwmarkt,  Mieja’s Snelbuffet en café De Harmonie in Oude Pekela.

Het optreden is in zaal/café De Harmonie, Feicko Clockstraat 214, 9665BM Oude Pekela. Aanvang: 21.00 uur, zaal open: 20.00 uur

Kaarten reserveren kan via email:  bluesinpekel@gmail.com

Meer informatie op website:           www.bluesinpekel.com

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal