Direct naar de inhoud.

28e editie Schutsemarkt 10 juni in Nieuwe Pekela

  • door:
  • op:
Schutsemarkt (archief 2015)Foto Wilma Swarts

NIEUWE PEKELA – De voorbereidingen van  de Schutsemarkt, editie 2017, zijn in volle gang. Dit jaar gaat de markt voor de 28e keer plaatsvinden op zaterdag 10 juni aan de boorden van het Pekelder diep. Meer dan 90 kramen zullen hun waren vertonen en aan de man brengen.  Naast de kooplui zijn diverse lokale ondernemers, stichtingen, verenigingen en kerken vertegenwoordigd. De markt gaat om 9.00 uur feestelijk van start en sluit om 17:00 uur.

Met medewerking van onder ander, de Grass Bluesband Janis mc Coury, Straat theater Tjuchem met gratis schminken, Shantykoor De Snikkewichter, Streetband Excelsior, Vreemde Vogels, Reuzenbellenblaas en Winterfee. Ook zijn er oude landbouwvoertuigen te bezichtigen. Sportschool Britannia zal tijdens de markt dans demo’s verzorgen. Er zijn leuke prijzen te winnen door middel van een leuke speuropdracht. Vanaf 10.30 tot 12.00 uur en vanaf 13.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen gratis ponyrijden. Verder is er voor de jeugd tot en met 12 jaar, na aanmelden bij marktmeester Henny Tiktak, een vrijmarkt. Klik op deze link voor contactgegevens.

Museumschip De Familietrouw
Het Kapiteinshuis is geopend en ook het prachtige schip de “Familietrouw” ligt op haar vertrouwde plekje in het Pekelderdiep voor het museum. De Familietrouw is het oudste, nog in originele staat verkerende schip in de provincie Groningen en nog helemaal ‘zeilwaardig’. Het schip is opgenomen in het Nationaal Register Varende Monumenten.

Eindfilm Pekels Goud
De eindfilm Pekels Goud gaat tijdens de markt 4 keer vertoond worden, in een voor deze gelegenheid ingerichte minibioscoop, in het Tehuis aan de Ds. Sicco Tjadenstraat C40.  Burgemeester Jaap Kuin zal de eindfilm starten om 9.30 uur. Daarna draait de eindfilm nog 3x in Het Tehuis: om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Pekels Goud gaat over diverse onderwerpen in de gemeente Pekela en duurt ongeveer 75 minuten.

Heeresveld Concours Nieuwe Pekela (archief 2015) Foto Wilma Swarts

Heeresveld concours in het Boekhovenpark 
Net zoals voorgaande jaren wordt de Schutsemarkt samen met het Heeresveld concours georganiseerd. Deze internationale springconcours word gehouden in het Boekhovenpark wandelpark die zich aan het einde van de markt bevindt. Vanaf 09.00 uur springen paarden klasse L, M, Z, ZZ. Met als hoogtepunt rond 14.30 uur de GROTE PRIJS van PEKELA in de Z, ZZ klasse. De winnaar gaat met  €500,- naar huis. 

Maar u kunt vrijdag 9 juni vanaf 17.00 uur ook al genieten van springen paarden in de klasse BB en B.
En op zondag 11 juni vanaf 10.00 uur springen pony’s klasse BB t/m ZZ.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal