Direct naar de inhoud.

Afscheidsreceptie Froukje de Jonge

  • door:
  • op:
F: Marc Dol RTV1

STADSKANAAL – “Wat wonen hier een lieve en aardige mensen’, zei burgemeester Froukje de Jonge op haar afscheidsreceptie. Deze vriendelijkheid zal ik nog het meeste gaan missen. Zowel op het persoonlijke als bestuurlijke vlak.”

Donderdagmiddag 13 februari nam waarnemend burgemeester Froukje de Jonge afscheid van de Kanaalstreek en keert als wethouder terug in haar woonplaats Almere. In een afgeladen Geert Teis namen velen de tijd om haar de hand te drukken. Dat deden ook de burgemeesters uit de buurgemeenten.

Door het vertrek van de Jonge zit Stadskanaal voorlopig zonder burgemeester. De taken zullen worden waargenomen door loco-burgemeester Johan Hamster (CU).

Drie ‘Veenkoloniale’ gemeenten zitten nu zonder ‘vaste’ burgemeester. Veendam heeft al jarenlang een waarnemer als burgervader (Swierstra komt uit Assen) net als Pekela (Kuin). Stadskanaal zit nu, sinds vandaag, zelfs helemaal zonder.

Stadskanaal wil overigens het liefst weer een eigen (vaste) burgemeester terug nu de herindeling geflopt is. Veel zal afhangen van de Provincie. Die laatste zit nu nog vast aan diverse procedures die eerst nog moeten worden doorlopen. Daarna (na de zomer) wordt duidelijk of de gemeente Stadskanaal zelfstandig blijft met een vaste burgemeester of dat er toch nog een herindeling aan zit te komen (opgelegd door de Provincie).-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal