Direct naar de inhoud.

Pekela biedt vuurtonnen met hout aan voor de jaarwisseling

  • door:
  • op:
College Pekela – (Foto Herman Alink / RTV1)

PEKELA – Inwoners in de bebouwde kom van de gemeente Pekela kunnen een vuurton met brandhout aanvragen om toch een vuur te hebben in de wijk tijdens de jaarwisseling. In overleg met de aanvrager wordt de locatie van de vuurton bepaald. Er zijn in totaal 40 vuurtonnen beschikbaar.

 Veilig en gezellig
Burgemeester Jaap Kuin: ‘’ Het is belangrijk dat een jaarwisseling vooral veilig maar ook gezellig verloopt. De afgelopen jaarwisselingen was er veel overlast door vuren in de woonwijken. Dit is iets wat wij absoluut niet willen en waar wij op blijven handhaven. Een vuurton met schoon brandhout van de gemeente maakt het mogelijk om toch een veilig en gezellig vuur in de wijk te hebben met de jaarwisseling.’’

 Vreugdevuren

Vreugdevuren in de gemeente Pekela zijn alleen toegestaan als deze zijn gemeld en als ze voldoen aan een aantal criteria. In de bebouwde kom is het daardoor bijna onmogelijk om vreugdevuren toe te staan. Om het toch sfeervol te maken stelt de gemeente Pekela vuurtonnen beschikbaar. Bij deze vuurtonnen wordt schoon brandhout geleverd die het vuur gedurende enkele uren van brandstof kan voorzien.

Voorwaarden vuurton

·         – 40 vuurtonnen beschikbaar.

·        –  Alleen bedoeld voor binnen de bebouwde kom.

·        –  Vuurton wordt geleverd met schoon brandhout voor enkele uren brandstof.

·         – Plek van de ton wordt bepaald in overleg met de gemeente.

·        –  Alleen schoon hout of snoeihout mag worden verbrand.

·         – De ton dient zo te worden geplaatst dat er geen schade, overlast of gevaarlijke situatie ontstaat.

·         – De ton dient zolang deze brand onder toezicht te zijn van een volwassene.

·         – De aanvrager van de vuurton is het eerste aanspreekpunt voor de gemeente.

De aanvrager van de vuurton mag deze na de jaarwisseling behouden. Wil je dat niet dan komen we deze na de jaarwisseling weer ophalen.

 Aanvragen?

Het aanvragen van een vuurton kan tot 1 december 2019 via de website van de gemeente Pekela www.pekela.nl .-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal