Direct naar de inhoud.

Voormalig burgemeester Stadskanaal overleden

  • door:
  • op:
Foto: Pixabay

STADSKANAAL – Auke Beckeringh van Rhijn, de voormalige burgemeester van de gemeente Stadskanaal, (periode 1977-1985) is overleden. Hij is 97 jaar oud geworden. Beckeringh van Rhijn, CHU’er van origine en later ‘meegegaan’ naar het CDA, kwam in 1977 naar Stadskanaal. Beckeringh van Rhijn, die op 26 april 1920 in Sneek werd geboren, overleed op 20 juni 2017 in Amersfoort. Hij is in kleine kring begraven in een familiegraf in Bilthoven.

De gemeente Stadskanaal kreeg met hem een heel ervaren bestuurder. In 1952 was hij al burgemeester geworden van Vierpolders en Zwartewaal, in 1963 was hij tot eerste burger in Beilen benoemd. In die Drentse gemeente had hij te maken gehad met de treinkaping door Molukse jongeren in Wijster.

In Stadskanaal volgde hij Sieto Robert Knottnerus op. Die was in 1969 tot eerste burgemeester van de nieuwe gemeente Stadskanaal benoemd. Beckeringh werd in de veenkoloniale gemeente onder meer geconfronteerd met de crisisjaren ’80 en met een inkrimping van de voor Stadskanaal zo belangrijke Philipsvestiging.

In 1985 nam Beckeringh van Rhijn afscheid van Stadskanaal. Hij ging toen met pensioen en werd opgevolgd door CDA’er Frits Brink. Een jaar later werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Eerder was hij al Ridder in diezelfde orde geworden.

Bron: Mensenlinq

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal