Direct naar de inhoud.

In memoriam radio collega Bert Visscher

  • door:
  • op:
In herinnering Bert Visscher.  (21 juli 1963 – 6 februari 2022)

RTV1 – Onze omroep collega Bert Visscher is niet meer. Bert overleed zondagavond 6 februari aan de gevolgen van kanker op 58 jarige leeftijd. Bert zijn grote passie lag in de bluesmuziek. Vanaf de start van onze omroep was hij wekelijks te beluisteren met zijn radio bluesprogramma.

Vanaf 2006 presenteerde Bert op de maandagavond ‘Standing at the Crossroads’ bij RTV Stadskanaal en later bij RTV1. Hij had hierin veel aandacht voor het ouwe werk, waarbij een tik, kraak of commentaar van de technicus in de opname gewoon voorbij kwam. Dit deed hij juist omdat de huidige generatie bluesmuzikanten opgroeien in een digitaal tijdperk waarbij de fouten worden weggepoetst. Op iedere tweede maandag van de maand kwam Bé Hegen langs met blues nummers uit de collectie van Bé en Bert, uiteraard vinyl.

Een jaar geleden werd Bert ziek. Zijn programma kon hij daardoor niet meer maken. We gaan een fijn mens en gewaardeerd omroep collega missen. Bert zijn motto was dat we met z’n allen de blues levendig moeten houden.

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal