Direct naar de inhoud.

Schotse classic rock in VanSlag

  • door:
  • op:
King King – F: Rob Blackham

BORGER – Classic en bluesrock is nog springlevend. Niet alleen omdat veel oude helden nog altijd de wereld over toeren, maar ook dankzij nieuwere bands als King King. De band hoort daarom ook een plaatsje te krijgen op het podium van VanSlag in Borger. Dat gebeurt op zaterdag 24 november om 21.00 uur.

De Schotse band King King maakt goed in het gehoor liggende bluesrock die doet denken aan het werk van Bad Company, Thunder en (de vroege) Whitesnake. Alledrie bands met een uitmuntende zanger. Ook bij King King is de stem van frontman Alan Nimmo de grote troef: krachtig, soulvol en met precies het juiste korrelige randje. King King (vernoemd naar de legendarische bluesclub in Los Angeles) is misschien wel de hardst werkende band van het Verenigd Koninkrijk: als ze niet aan het toeren zijn, dan zijn ze wel aan het opnemen.

Dit Schotse viertal deelde in het verleden affiches met John Mayall en Europe, kaapte in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards weg en het vorig jaar verschenen nieuwste album Exile & Grace leverde de groep wederom jubelende recensies op. Verwacht bluesy en funky hardrock in de geest van Bad Company, Thunder en het vroege Whitesnake! – Meer info op www.vanslag.eu.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal