Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eggens: ‘We kunnen weer een jaar vooruit!’

F: Still 1 op Vrijdag

BORGER – Na afgelopen week veel gesprekken te hebben gevoerd, ziet Henk Eggens van VanSlag de toekomst voor zijn cultuurpodium rooskleuriger in. Nu de gemeente weer eigenaar is van het gebouw, zag Eggens de bui al hangen. Dat gaf hij afgelopen vrijdag aan in het RTV1 programma ‘1 op Vrijdag’.

Er is weinig tot geen winst te behalen met het podium. ‘Er zijn veel kosten, bijvoorbeeld een monumentaal orgel die onderhouden moet worden, maar ook de luchtvochtigheid en temperatuur zijn belangrijk’. De bedoeling van Eggens was om een mooi terras bij de kerk te hebben, maar na een paar jaar is dat terras ook opgedoekt. ‘Daar moesten we ook geld voor bijleggen.’ Bij alle activiteiten die VanSlag organiseerde moest geld bijgelegd worden.

De gemeente Borger-Odoorn begrijpt de problemen die Eggens had met het gebouw en heeft aangegeven dat VanSlag geen huur en vaste lasten hoeft te betalen. ‘Zo kunnen we in ieder geval weer een jaar vooruit!’

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.