Direct naar de inhoud.

Stichting Openbaar Onderwijs Borger Odoorn viert tienjarig bestaan: ‘Ieder kind is uniek’

  • door:
  • op:

BORGER – Stichting Openbaar Onderwijs Borger-Odoorn (OPO) vierde donderdagochtend haar tienjarig bestaan in poppodium Van Slag in Borger. Alle leerlingen van de verschillende scholen hadden daar een kunstwerk staan van hoe hun droomschool er uit ziet en er was een talentjacht. Waar opvallend veel gevoelige liedjes te horen waren.

Een van die gevoelige liedjes kwam van winnaar Chris Damhuis van obs De Weiert uit Odoorn. Hij begeleidde zichzelf op gitaar en zong het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. ‘Ik vond het heel erg spannend, maar ik heb het gewoon gedaan,’ zo zei hij vlak na zijn optreden. Wat het optreden extra knap maakte was dat Damhuis pas vijf maanden gitaar speelt.

Grote verscheidenheid in acts

Directeur Jacqueline Drok van OPO was blij dat zij niet in de jury zat. ‘Het talent op onze scholen is zo divers dat ik geen keuze had kunnen maken.’ Zo maakte obs De Ekkelhof uit Drouwen een libdup en schreef obs De Westhoek uit 2e Exloërmond een speciaal jubileumlied over tien jaar OPO wat het ten gehore bracht met een schoolkoor.

Naast de acts hadden alle leerlingen per school ook hun droomschool gemaakt. Zo zagen we bij School 75 uit Nieuw-Buinen bijvoorbeeld een sauna en had De Meander uit Borger een speciaal hoekje ingericht voor de Playstation. Het tienjarig jubileum werd zodoende ook echt met de leerlingen gevierd.

‘Toen ik mijn naam hoorde had ik heel veel stress. Wat gebeurt hier nou dacht ik’

Chris Damhuis – winnaar talentenjacht

‘De leerlingen die hier nu niet zijn kunnen in de klas met een livestream meekijken,’ zo gaf Drok aan. Samen met burgemeester Jan Seton onthulde Drok ook het nieuwe logo van OPO waarin onder andere een hunebed is terug te zien, maar ook de vorm van de gemeente. ‘Toen wij hier over nadachten vroegen we ons af wie wij wilden zijn. Wij zijn OPO, wij zijn uniek net als iedere school en ieder kind, maar ook het onderwijs voor ieder kind.’

Na een lange ochtend vol met fantastische optredens werd Damhuis tot winnaar uitgeroepen door de jury bestaande uit burgemeester Jan Seton, Dion van de Scheer en Mineke Schrijvers. Damhuis was door het dolle heen. ‘Toen ik mijn naam hoorde had ik heel veel stress. Wat gebeurt hier nou dacht ik. Ik ben heel erg blij want dit had ik echt niet verwacht.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal