Direct naar de inhoud.

Gemeente Borger-Odoorn koopt Willibrordkerk terug

  • door:
  • op:
Foto: B. J. Brinkman – RTV1

BORGER/EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn heeft samen met de Stichting Beheer en Behoud Willibrordkerk Borger (SBBWB) besloten om de Willibrordkerk terug te kopen voor 1 euro. De stichting heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de kerk te behouden, maar is er helaas niet in geslaagd om de relatief hoge energiekosten te kunnen betalen.

Een toegewijde stichting

Wethouder Niek Wind: ,,We zijn allereerst blij dat de stichting zich de afgelopen jaren belangeloos heeft ingezet voor de kerk en zien ook dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Helaas lukt het de stichting niet om structureel genoeg inkomsten te krijgen om de relatief hoge lasten te betalen. Na verschillende opties te hebben overwogen is ervoor gekozen om de kerk terug te kopen.”

Impuls voor de kerk

Voorzitter van de Stichting Jacob Bruintjes kan zich vinden in de oplossing door de kerk ‘terug te geven’ aan de gemeente: ,,We hebben ons de afgelopen jaren ingezet om de kerk te behouden. Zo hebben we een half miljoen euro binnen kunnen halen voor de herbestemming van de kerk. Daarbij hebben we de staat van de kerk verbeterd en hebben we ook installaties kunnen vernieuwen. Helaas lukte het ons niet om binnen de afspraken die er nu liggen om voldoende inkomsten te krijgen. De lasten voor bijvoorbeeld energie, schoonmaak, onderhoud, beheer, belastingen, en verzekeringen lopen jaarlijks hoog op. Het is fijn dat we er met de gemeente op deze manier uit kunnen komen. We kijken met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren en zijn als stichting blij dat we de kerk een impuls hebben kunnen geven voor de toekomst.”

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal