Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Introductiedag Hospice Stadskanaal e.o. op 1 juli

De entree en de huiskamer-serre van het pand van het toekomstige Bijna-Thuis-Huis

STADSKANAAL – Op zaterdag 1 juli houdt het Hospice voor Stadskanaal en omstreken voor al haar vrijwilligers en andere belangstellenden, een zogenaamde introductiedag.

Bedoeling van deze dag is om de vrijwilligers en iedereen die daarvoor belangstelling heeft, de locatie te laten zien, het verbouwplan te presenteren en geïnteresseerden iets meer te vertellen over de werkwijze van dit hospice. Op deze dag zal ook de kortgeleden benoemde coördinator, mevrouw Lidwien Martens, aanwezig zijn.

Trots
Bestuurslid Zorg, Johan Jeuring, is best trots op de voortgang. “We maken nu grote slagen. Het verbouwplan is helemaal akkoord, aannemer Hesco Bouw BV. uit Stadskanaal begint na de bouwvakvakantie met de klus en we hebben al een coördinator in dienst genomen”.

Coördinator mevrouw Martens is een professional in de gezondheidszorg. Ze heeft de opleiding HBO-Verpleegkunde in 1997 voltooid en veel ervaring in zorgverlening in het algemeen en palliatieve-terminale-zorg in het bijzonder. Ook het werken met groepen van vrijwilligers is haar niet vreemd.

Bijna-Thuis-Huis
De introductiedag is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met een Hospice. Secretaris Ruurd Brekveld: “Officieel noem je een accommodatie als de onze een hospice, maar de benaming Bijna-Thuis-Huis is veel beter. We willen een gastvrije, maar ook moderne, professionele en regionale voorziening zijn voor mensen in de laatste fase van hun leven. Een prima verzorging in een prettige en vooral comfortabele omgeving, zijn onder dergelijke omstandigheden dan het belangrijkste. Mede dankzij de steun uit de regio en onze vrijwilligers moet dat gaan lukken!”.

Stadskanaal en omstreken
Het Bijna-Thuis-Huis in Stadskanaal is bedoeld voor gasten uit Zuidoost Groningen en Oost Drenthe (“De Monden”). De gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Stadskanaal en de nieuwe gemeente Westerwolde steunen deze voorziening. De voorziening biedt ruimte voor drie gasten tegelijk en ook familie, die bij grote afstanden of bijzondere omstandigheden, kan beschikken over een volledig uitgeruste logeerkamer.

Introductiedag
De introductiedag op 1 juli is gesplitst in tweeën. In de ochtend zijn vanaf 10.00 tot 12.00 uur de reeds aangemelde vrijwilligers uitgenodigd en ‘s middags van 13.30 tot 16.00 uur de overige belangstellenden. De kortgeleden benoemde coördinator en bestuursleden zijn aanwezig om u van alles over dit Bijna-Thuis-Huist te vertellen. Belangstellenden kunnen zich die dag oriënteren en ook opgeven als vrijwilliger.

Het adres is Semmelweislaan 4 te Stadskanaal. Direct achter het Refaja-ziekenhuis. Een kopje koffie staat voor iedereen klaar.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.