Direct naar de inhoud.

Hospice en hulphonden grote winnaars van Rabo ClubSupport

  • door:
  • op:
Een hulphond helpt bij het uittrekken van de schoenen (foto: Service Dogs)

REGIO – De afgelopen weken konden leden van de Rabobank stemmen op hun favoriete club of vereniging tijdens Rabo ClubSupport. Inmiddels zijn de uitslagen bekend. In Drenthe behaalde een stichting voor hulphonden de meeste stemmen. In Groningen was Hospice Veen en Wolden favoriet.

Rabo ClubSupport is een jaarlijkse actie vanuit de Rabobank. Elke club of vereniging kan zich opgeven. Rabobankleden kunnen vervolgens stemmen op welke clubs een steuntje in de rug verdienen. Hoe meer stemmen, hoe meer geld.

In Drenthe werd het meest gestemd op Stichting Personal Service Dogs uit Tweede Exloërmond. Zij kregen een bedrag van 3999 euro. De stichting houdt zich bezig met het opleiden van hulphonden voor mensen met een lichamelijke beperking. Het geld willen ze gebruiken voor de aanschaf van nieuwe honden.

In Groningen was Hospice Veen en Wolden uit Stadskanaal met 2545 euro de grote winnaar. In het hospice kunnen mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen, omgeven door 24-uurs zorg in een huiselijke omgeving. Zij willen het geld gebruiken voor het renoveren van de keuken.

De keuken van het hospice (foto: Hospice Veen en Wolden)

Ook de dierenambulance Zuidoost Drenthe en de vakantiespelweek in Onstwedde hebben rede tot blijdschap. Zij werden tweede met 3.552 euro en 2.375 euro.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal