Direct naar de inhoud.

Ex-juwelier Henk Oosterhof stopt demonstraties op de stoep van de curator

  • door:
  • op:
Foto: RTV Noord

REGIO – Voormalig juwelier Henk Oosterhof hield wekelijks een demonstratie op de stoep voor het kantoor van de curator in zijn faillissement, Jan Hein Mastenbroek. Oosterhof ging in 2015 failliet. Oosterhof wil dat het faillissement wordt opgeheven, maar er loopt nog een procedure die dat verhindert. Mastenbroek eiste een straat-en contactverbod.

Henk Oosterhof beloofde de rechter te stoppen met zijn wekelijkse protesten voor het kantoor van de curator. Zo laat RTV Noord weten. Jan Hein Mastenbroek regelt het faillissement van de zaken van Oosterhof in Veendam en Stadskanaal. Mastenbroek vroeg de rechter de oud-juwelier een straat- en contactverbod op te leggen.

‘Verstand voor laten gaan’

Nu de partijen onderling tot en overeenstemming zijn gekomen, doet de rechter geen uitspraak in deze zaak. Oosterhof zegt dat het doen van de belofte hem wel tegen de borst stuit: ‘Maar ik heb mijn verstand voor laten gaan.’ Hij mag nu toch gewoon op het kantoor van Mastenbroek komen, zolang hij zich rustig houdt. De curator moet nog met hem om tafel, omdat het faillissement na ruim vijf jaar nog steeds niet is afgewikkeld.

Procedure tegen Spaanse bank

De afwikkeling is gestrand, vanwege een procedure die nog loopt tegen een Spaanse bank. Die was betrokken bij de verkoop van de woning van het echtpaar in Spanje. Het gerechtshof veroordeelde beiden eind 2019 voor faillissementsfraude tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden, omdat zij een deel van de opbrengst van de verkoop in eigen zak hadden gestoken.

Oosterhof heeft vaker, altijd zonder succes, verzocht tot opheffing van zijn faillissement. Volgens hem heeft de Rabobank het faillissement veroorzaakt, omdat die zijn krediet onterecht introk. ‘Was er geen faillissement geweest, dan was er ook geen fraude geweest’, aldus Oosterhof. Bij het faillissement heeft Oosterhof een schuld van naar schatting een miljoen euro achtergelaten. Het echtpaar Oosterhof zat maanden ondergedoken in Spanje. Eenmaal weer in Nederland werden ze maandenlang gegijzeld, omdat ze niet mee wilden werken aan de afwikkeling van het faillissement.

Aangifte van smaad en stalking

Ondanks het stoppen van de wekelijkse demonstraties, loopt er nog wel een aangifte van Mastenbroek tegen Oosterhof wegens smaad en stalking. Die aangifte is nog niet afgewikkeld. ‘Het is aan het Openbaar Ministerie of het tot een strafvervolging komt of niet’, zegt Mastenbroek.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken dit jaar nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal