Direct naar de inhoud.

Verenigingen lopen nog niet warm voor subsidie ‘Frisse start na corona’

  • door:
  • op:

geld

Verenigingen en clubs in de gemeente Borger-Odoorn hebben tot nog toe amper gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor een activiteit. In totaal heeft de gemeente 50.000 beschikbaar. Daarnaast beschikt Borger-Odoorn nog over 26.000 euro voor activiteiten voor jongeren. 

De 50.000 is afkomstig uit het potje ‘Frisse start na corona’ dat beschikbaar is gesteld door de provincie. De 26.000 euro is afkomstig uit geld dat beschikbaar is gesteld door het rijk. Jongerenraad BOEIEEE!  gaat zich bezighouden met de verdeling van de gelden van het rijk. Hiermee moeten activiteiten voor jongeren worden georganiseerd.

Verandering op komst

Al voor de zomer konden verenigingen en clubs zich aanmelden voor de subsidie ‘Frisse start door corona’. Hiermee kunnen clubs een activiteit organiseren voor maximaal 750 euro. De subsidie is niet bedoeld voor exploitatiekosten. “Het is alleen bedoeld voor losse activiteiten en alleen voor organisaties die draaien op vrijwilligers,” zo laat wethouder Niek Wind weten.

Wind verwacht dat er binnenkort wel meer clubs zich gaan melden. “Ook clubs staan tijdens de zomervakantie vaak stil. Nu alles weer op gang komt zullen ze zich wel gaan melden.”

Lees ook:
Verenigingen lopen nog niet warm voor subsidie ‘Frisse start na corona’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal