Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn: 50.000 aan coronasteun voor verenigingen en 26.000 voor jongeren

  • door:
  • op:

De gemeente Borger-Odoorn heeft voor verenigingen in haar gemeente 50.000 euro beschikbaar aan coronasteun. Het geld komt voort uit de provinciale subsidieregeling ‘Frisse start na corona’. Daarnaast is er 26.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op jongeren.

Volgens wethouder Albert Trip geeft het de verenigingen de financiële impuls om met frisse moed de draad weer op te pakken. Het geld is met name voor organisaties die afhankelijk zijn van de hulp van vrijwilligers. Sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, culturele organisaties of gezelligheidsverenigingen kunnen vanaf 13 juli een bedrag aanvragen.

Foto: Steven Stegen/RTV Drenthe

Jongeren

De 26.000 euro die de gemeente beschikbaar stelt voor activiteiten voor jongeren is afkomstig van het Rijk. Wethouder Niek Wind vindt dat jongen onevenredig zwaar geraakt zijn door de coronacrisis.  “Ik ben onder de indruk van de creativiteit, flexibiliteit en het geduld dat de jeugd aan de dag heeft gelegd. Maar ondanks die positieve signalen, zie ik ook hoe jongeren worstelen met eenzaamheid en juist daarom willen we graag een extra impuls geven aan het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met RTV Borger-Odoorn

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal