Direct naar de inhoud.

Protesteren voor behoud Alpha Bangoura

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal (F: RTV1 / BJ Brinkman)

STADSKANAAL – Burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal vindt dat de met uitzetting bedreigde Alpha Bangoura (33) bij zijn gezin moet blijven. De burgemeester doet dan ook een dringend beroep op staatssecretaris Dijkhoff van Justitie om gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid.

Onmenselijk

De uit Guinee afkomstige Bangoura woont inmiddels al zestien jaar in Stadskanaal. Hij is intussen getrouwd en heeft twee kinderen gekregen die alweer vijf en acht jaar oud zijn. Volgens burgemeester Galama zou het volstrekt onverstandig en onmenselijk zijn om het gezin uiteen te scheuren. De 33-jarige Alpha vluchtte in 2001 uit Guinee vanwege rebellengeweld. Hij woonde in diverse opvanglocaties maar het is nooit gelukt om in al die jaren een verblijfsvergunning te krijgen.

Woensdagmiddag protest

Een handtekeningenactie is opgezet en op woensdagmiddag 19 juli wordt er ’s middags gedemonstreerd in Stadskanaal. De protestactie tegen het uitzetten van Alpha Bangoura is bij het gemeentehuis. RTV1 maakt televisieopnamen. Na afloop (18.00 uur) volgt er een live interview met de familie Bangoura op de lokale radio in het programma RTV1 actueel.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal