Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stevig onweer met hagel en regen kwam in de nacht

Buienlucht- F: Gerard-Kiewiet / Weeronline

REGIO/NEDERLAND – Afgelopen nacht zijn stevige onweersbuien over het land getrokken. De zwaarste buien trokken vanuit België over de oostelijke helft van het land. Lokaal viel meer dan 20 mm en ook hagel van 2 cm doorsnede werd gemeld. Vanochtend vroeg trekt dit buiengebied naar het noordoosten weg. Vanochtend en vanmiddag worden nieuwe buien verwacht, maar deze zijn veel minder hevig dan afgelopen nacht. Bij buien is kans op een enkele klap onweer.

De meeste neerslag werd gemeld ten zuidoosten van Leeuwarden. Hier viel bijna 30 mm. Ook in een strook over het midden van het land hebben de buien flink wat neerslag achtergelaten. Op veel plaatsen viel 15-20 mm en in Woudenberg werd zelfs 21 mm gemeten. Op dit moment trekken de zwaarste onweersbuien naar het noordoosten weg. Vooral de provincies Drenthe, Friesland en Groningen moet komende uren nog rekening houden met stevige buien. Hierbij is onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd mogelijk.

Buien kwamen later en waren veel minder hevig
Gisteravond werd code oranje afgekondigd voor extreem weer. Uiteindelijk ontstond alleen in het oosten van Brabant een stevige onweersbui. Op de meeste plaatsen bleef het droog en was veel ruimte voor de zon. Uiteindelijk kwamen de verwachte buien pas uren later.

Eerder op de dag kwam het al tot onweer. Vroeg in de middag trok een onweersbui over de Randstad en ook Limburg en het oosten van het land kregen te maken met enkele onweersbuien. Gisteren bedroeg de hoogst gemeten temperatuur 32,1 graden in Twente. Ook in Hoek van Holland was het bijzonder heet met 32,0 graden. In De Bilt werd het met 29,4 graden net niet tropisch.

Vandaag enkele buien
Vanochtend vroeg komen in het noordoosten nog onweersbuien voor. Deze buien trekken geleidelijk naar Duitsland weg. Er is vrij veel bewolking en vanuit België trekken nieuwe buien over het land. Hierbij is een klap onweer mogelijk.

Vanmiddag vallen verspreid over het land buien. Vooral in het oosten en noordoosten is daarbij kans op onweer. Tussen de buien door schijnt de zon. Het wordt 23 graden in het noordwesten tot lokaal 27 in Limburg. In Nijmegen is het bij de Vierdaagse circa 25 graden. Door de hoge luchtvochtigheid is het broeierig en is het voor het gevoel een paar graden warmer.

Vanavond trekken de buien naar het noordoosten weg en wordt het meest droog. Er is een mix van wolkenvelden en opklaringen. Prima weer dus voor de Vierdaagse feesten.

Bron: Weeronline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.