Direct naar de inhoud.

Er drijven veel dode vissen in het Pekelderdiep

  • door:
  • op:
Pekelderdiep. (F.Wilma Swarts)

NIEUWE PEKELA – Er drijven veel dode vissen in het Pekelderdiep. Een bewoner uit Nieuwe Pekela aanschouwde dit woensdag 2 augustus met eigen ogen. Vrijwel meteen heeft de bewoner contact gezocht met Meldpunt Water van Rijkswaterstaat. De melding werd vlot beantwoord.

In een klein gedeelte van het Pekelderhoofddiep is er last van zuurstofarm water. Overigens is dit ook het geval in andere kanalen. Het vermoeden is dat dit komt door de hevige regenval van de afgelopen week met daarnaast de broeierige temperatuur. Op dit moment is men bezig het kanaal door te spoelen met fris zuurstofrijk water en de dode vissen worden dagelijks opgeruimd. Dit zal nog enige dagen duren, maar dan moet het verbeteren.

Waterbeheerders vinden het waardevol om snel op de hoogte te zijn van gebeurtenissen op het water.
Heb je een of meerdere dode vissen, dode vogels of andere dode dieren in een sloot, vijver of ander water gezien? . Zie je bijvoorbeeld een dood dier in het water, vissen die happen naar lucht of een dichtgegroeide sloot? Geef het probleem dan direct door via het meldformulier op de site van MeldpuntWater.nl  -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal