Direct naar de inhoud.

SP Pekela maakt kandidaat-lijsttrekker en wethouder bekend

  • door:
  • op:
Pim Siegers links op de foto. Hennie Hemmes rechts op de foto.

GEMEENTE PEKELA – De 31-jarige Nieuwe Pekelder Pim Siegers (zittend fractievoorzitter SP in raad Pekela) wil de lijst aanvoeren van de SP bij de raadsverkiezingen voor maart 2018. Zittend wethouder Hennie Hemmes is bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen twaalf jaar wethouder van Pekela. Zoals de wethouder zelf zegt doet hij zijn werk nog altijd met evenveel plezier. 14 september zal tijdens de ledenvergadering de definitieve lijsttrekker worden vastgesteld. Ook zal dan duidelijk worden of Hemmes nog een periode wethouderschap is gegund door de leden. Later in dit jaar stellen zij de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de nieuwe periode vast.

Siegers is geboren en getogen in Pekela. Op zijn negentiende werd hij raadslid. Hij hoopt in maart 2018 voor de vierde keer gekozen te worden als Pekelder volksvertegenwoordiger. Zijn grootste succes was de klinkende overwinning in 2014 waarbij de SP de grootste partij werd van Pekela.

Siegers: ‘De immense opdracht die dat met zich meebracht hebben we wat mij betreft waar gemaakt. Pekela is de afgelopen vier jaar nog socialer, mooier en trotser geworden. Maar wij zouden de SP niet zijn als we tevreden achterover gingen leunen. Wij moeten de motor blijven achter sociale verandering en vooruitgang. Als we samen in actie blijven komen als ons hart op hol slaat en onze handen jeuken dan zijn wij in staat om grootste dingen af te dwingen.’

Leden van de SP-afdeling kiezen op 14 september de lijsttrekker. Later dit jaar stellen zij het verkiezingsprogramma en de rest van de kandidatenlijst vast.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal