Direct naar de inhoud.

Klachten zorgverzekering Pekela

  • door:
  • op:
Raadslid Grietje Smit-Norder – Samen Voor Pekela

GEMEENTE PEKELA – Naar aanleiding van een brief van gemeente Pekela met als onderwerp ‘Gemeente Pekela betaalt mee aan uw zorgverzekering’, wil de fractie (bij monde van raadslid Grietje Smit-Norder) van de lokale partij ‘Samen voor Pekela’ middels schriftelijke vragen meer weten over de eerste zin wat staat in betreffende brief.

De zin behelst de volgende tekst: ‘Speciaal voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten heeft uw gemeente een zorgverzekering samengesteld”. Volgens de partij zou hierdoor onduidelijkheid zijn ontstaan en zijn er klachten binnen gekomen bij hun fractie.

Zij stellen dat in de brief niet duidelijk is hoe laag het inkomen en/of hoe hoog de zorgkosten moeten zijn om in aanmerking voor deze regeling te komen, en willen dan ook weten wat de inkomensgrens is. Daarnaast of het hier gaat om een gezamenlijk inkomen en of het inkomen van inwonende werkende kinderen worden meegeteld. Verder willen zij antwoord op de vraag of de hoogte van de zorgkosten van invloed is op deelname aan de regeling en hoe hoog moeten die zorgkosten zijn.

Wethouder Hennie Hemmes
De beantwoording namens het college door wethouder Hemmes in de raadsvergadering van 19 december 2017 stelde de fractie van Samen Voor Pekela ook niet tevreden. Ondanks dat betreffende brief al vier jaar hetzelfde is zegt Hemmes tijdens die raadsvergadering de brief niet te kennen, aldus Samen voor Pekela. Men vraagt zich af of de brief aan het lezerspanel is voorgelegd en zo ja, of deze het eens was met de gekozen formulering. Volgens de fractie van SVP zou de wethouder namens het college zeggen niet van klachten op de hoogte te zijn, wat de fractie de vraag opwerpt of het college door de uitvoerders van de regeling niet over deze onduidelijkheid is geïnformeerd en of het college bereid is de inhoud van de brief aan te passen en een formulering kiest die niet tot verwarring leidt.

Bron: gemeente Pekela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-