Direct naar de inhoud.

Herfst en éérste herfststorm in aantocht

Herfststorm in de Kanaalstreek

WEERONLINE – Liefhebbers van rustig nazomerweer kunnen nu nog even genieten. Eind van de week wordt het namelijk nat en winderig. Het is niet onmogelijk dat het komend weekend zelfs tot de eerste herfststorm komt. Wie nog even wil genieten van mooi nazomerweer kan dat nu (maandag 4 september) nog doen. Het is namelijk vrij zonnig met slechts enkele stapelwolken en maxima van 19 tot lokaal 23 graden.

Zomer ten einde

Nu de laatste schoolvakanties zijn geëindigd, loopt ook de zomer ten einde. Vanaf vrijdag vestigen lagedrukgebieden zich in de buurt van ons land en regengebieden komen af en aan. De wind zoekt de zuidwesthoek op en trekt flink aan. Een vrij krachtige tot krachtige wind lijkt eerder regel te worden dan uitzondering.

Kortom: de herfst breekt aan. Of het herfstweer lang aanhoudt valt nog niet te zeggen. Wel is zeker dat de combinatie van regen en wind vanaf vrijdag extra drukte op de weg zal veroorzaken. Met maxima van circa 17 graden hebben we temperaturen die beter passen bij eind september dan bij begin september. Een stevige wind maakt het voor het gevoel nog wat frisser.

Voorlopig laatste nazomerdag 
Vandaag merken we nog niets van dat alles. De zon is een dominante factor en slechts enkele stapelwolken werpen schaduwen op het aardoppervlak. In het zuidwesten en zuiden komen meer wolkenvelden voor en in Zeeland kan een spatje regen vallen. Het wordt 21 graden in het noordwesten tot lokaal 23 in de Achterhoek en Limburg. In Zeeland is het door het wolkendek iets minder warm met 19 à 20 graden. In de avond raakt het overal bewolkt. Daarmee sluiten we twee mooie nazomerdagen af en leiden we de herfst langzaam in.

Storm

Tot vrijdag hebben we vaak te maken met bewolking, maar soms kunnen we ook een glimp van de zon opvangen. Er zijn perioden met regen, maar ook voldoende droge momenten. Grote neerslagsommen verwachten we niet.  Vrijdag wordt meer regen verwacht en de temperatuur gaat flink omlaag richting de 17 graden. Ook de dagen zaterdag en zondag zien er slecht uit met mogelijk de éérste herfststorm bij ons in de Veenkoloniën.

Link: Weeronline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-