Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Historische films uit het Veenkoloniaal verleden bij RTV1

RTV1 – Vanaf vandaag kun je op regelmatige basis historische films zien op je lokale televisie kanaal. Zo heeft RTV1 middels een overeenkomst met GAVA de filmrechten gekregen over veel nostalgisch beeldmateriaal uit Veendam, Stadskanaal en de Pekela’s. Filmbeelden uit het Veenkoloniaal verleden. Voor velen zal dit beeldmateriaal een terugblik zijn naar hun jeugdjaren. Maar ook zijn deze films leerzaam voor jongeren.  Beelden over de vorming van de ‘vroegere’ industrie zoals Philips in Stadskanaal, Avebe in Veendam en de oude glasblazerij in Nieuw Buinen.

Cultuur

Niet alleen industrie zal in beeld gebracht worden maar ook culturele evenementen. Verder hebben we de beschikking gekregen over diverse jaaroverzichten. Kortom dat wordt genieten op je lokale TV- kanaal, want zoals Toon Hermans het al zo mooi verwoorde: “Alles is heimwee”!

Programmering

RTV1 werkt aan een horizontale TV- programmering. (binnenkort dagelijks te lezen op onze website). Op deze manier wordt het makkelijk om te weten wat je kunt verwachten op televisie. Ons dagelijks TV- blok duurt een uur op de doordeweekse dagen en wordt om 19.00 uur ververst. Hierin het actueel nieuws uit Stadskanaal, Veendam en omgeving.

Deze week draaien we de korte film: ‘Waar wij wonen’. Beelden uit Stadskanaal eind jaren zestig.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.