Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De avonturen van Ogge de Poggelaar

VEENKOLONIËN – In 1989 bedacht Hans Huiting (free lance journalist in de Kanaalstreek) een symbolisch figuurtje voor de Veenkoloniën. Een klein pienter mannetje met de naam Ogge, die met zijn gezin langs de oevers van de kanalen en diepen woont in holen en gangen van dieren. Deze pientere kleine figuurtjes van 10 cm. kunnen alles wat mensen ook kunnen. Ook met dieren praten. Er kwam zelfs een boekje uit met de titel “De avonturen van Ogge de Poggelaar”. Wijlen Henk van Klinken uit Stadskanaal verzorgde de illustraties. Na verloop van tijd verslapte de aandacht voor Ogge.

Nieuw leven

In 2013 werd opnieuw getracht Ogge weer onder de aandacht te brengen. Bewoners en bezoekers van het Veenkoloniale gebied werden opgeroepen om weer verhalen te schrijven over hun avonturen met de Poggelaars om zo een nieuw Ogge boekje te maken. Ogge zal op deze manier dit woongebied promoten misschien wel de mascotte worden van de Veenkoloniën. Ook kwam er een website voor al die verhalen en tekeningen. Echt van de grond kwam het echter niet.

Een van de schrijfsters (Anne ter Beek) had inmiddels een aantal avonturen van Ogge op papier gezet en deelt deze nu op de website veenkolonien.info. Vanaf 1 september 2017 kun je hier iedere maand een nieuw avontuur van Ogge de Poggelaar lezen.

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.