Direct naar de inhoud.

Veiling werken Henk van Klinken van start

  • door:
  • op:
Zelfportret Henk van Klinken

KLAZIENAVEEN – Henk van Klinken, kunstenaar uit Stadskanaal, liet bij zijn overlijden zo’n 400 kunstwerken na. Vandaag start de online veiling van 240 van deze werken. De veiling is een initiatief van de kinderen van Van Klinken.

Lange tijd stonden de werken bij Pepijn van Klinken, de zoon van de kunstenaar, in de berging. Toen hij ze eens ging tellen bleken het er toch wel erg veel.

Zelfportretten

Een aantal dierbare werken houden Pepijn en zijn zus Merel zelf. Pepijn: ‘Vader heeft veel portretten van mij en mijn zus gemaakt, en ook een aantal waar we met onze moeder op staan, die bewaren we.’ Ook een aantal zelfportretten en een paar werken waarvan Pepijn nog goed weet dat zijn vader ermee bezig was legt hij opzij.

Henk van Klinken schilderde vooral surrealistische werken (foto: RTVNoord)

Henk van Klinken overleed in januari 2013 na een lang ziekbed, hij leed onder andere aan Alzheimer. De opbrengst van de veiling gaat volledig naar de Cliniclowns. Pepijn: ‘Dat doen we omdat mijn vader al dertig jaar ziek was, maar altijd bleef lachen. Hij was een rasoptimist’.

De online veiling start vandaag (30 april) via deze website. Op elk werk kan vanaf tien euro geboden worden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal