Direct naar de inhoud.

Orkanen Maria en Lee op weg naar Europa

  • door:
  • op:
Weeronline

WEERONLINE – Komend weekend smelten de (ex-)orkanen Maria en Lee op de Atlantische Oceaan samen tot een groot en krachtig lagedrukgebied. Maandag zal de depressie aankomen in de buurt van Ierland als zeer zware storm. Mogelijk komt het zelfs tot orkaankracht. De gevolgen voor het weer in Nederland zijn erg onzeker. Afhankelijk van de koers van de ex-orkanen wordt het volop herfst of blijft het een beetje nazomer.

 

Voor Nederland zijn er twee scenario’s:

1 – Het lagedrukgebied trekt vol over de Britse Eilanden en veroorzaakt ook in Nederland vanaf begin volgende week onvervalst herfstweer met regen en veel wind.

2 – Het lagedrukgebied trekt noordelijker tussen Ierland + Schotland en IJsland door. In dit scenario steekt boven Nederland een zuidelijke wind op die (vrij) warme lucht aanvoert en blijft het overwegend droog. Een beetje nazomer dus.

Zoals het er nu naar uitziet is de kans op herfstweer (scenario 1) volgende week 50% en de kans op een beetje nazomer 30%. De overige 20% van de berekeningen gaat voor een tussenvariant, waarbij we beperkt iets meekrijgen van de restanten van Maria en Lee.

Lees alles op:  Weeronline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-