Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politiek botst in Veendam over aanpak pleinen

Centrum Veendam – (F: Marc Dol/RTV1)

VEENDAM – Een motie om ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanpak van pleinen leidde maandag tot een keiharde aanvaring tussen oppositie en coalitie in Veendam tijdens de raadsvergadering. Gemeentebelangen, ChristenUnie, VVD, CDA en D66 willen het Veenlust en Raadhuisplein aantrekkelijker maken. Met 11 zetels hebben ze een nipte meerderheid.

De oppositiepartijen PvdA, SP en VUK voelden zich dan ook compleet overvallen. PvdA-raadslid Pieta Loots stapte uit onvrede nog tijdens de vergadering op en verliet de raadszaal. Loots: “Dit noem ik geen overleg. Dit is een overval.” Ans Grimbergen (PvdA) “We zijn zeer ontstemd over de gang van zaken. In nog geen vijf minuten tijd wil de coalitie 1,5 miljoen euro besteden zonder dat er van te voren discussie is gevoerd in de gemeenteraad.”

Het voorstel om te investeren in de pleinen in het centrum van Veendam werd, zoals verwacht, aangenomen en overgenomen door het college. De turbulente raadsvergadering was maandag ‘live’ te beluisteren via de livestream op www.rtveen.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Politiek botst in Veendam over aanpak pleinen

  1. Hoe kunnen ze daar in vredesnaam 1,5 miljoen in steken als de rest van het winkelcentrum een puinhoop is. Kijk maar naar de leegstand, het onkruid groeit tegen de puien op. En de lege gaten die er zijn. Daarbij is in de Kerkstraat de bestrating erbarmelijk slecht. Steek geld in een kleinschaliger winkelcentrum en gooi de rest plat voor woningbouw. Het opknappen van de pleinen is weggegooid geld. En o ja, laten ze aan het eind van de zaterdagmiddag de bezem eens door het winkelcentrum halen. Het ziet er niet uit een hoop zwerfvuil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.