Direct naar de inhoud.

Politiek botst in Veendam over aanpak pleinen

  • door:
  • op:
Centrum Veendam – (F: Marc Dol/RTV1)

VEENDAM – Een motie om ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de aanpak van pleinen leidde maandag tot een keiharde aanvaring tussen oppositie en coalitie in Veendam tijdens de raadsvergadering. Gemeentebelangen, ChristenUnie, VVD, CDA en D66 willen het Veenlust en Raadhuisplein aantrekkelijker maken. Met 11 zetels hebben ze een nipte meerderheid.

De oppositiepartijen PvdA, SP en VUK voelden zich dan ook compleet overvallen. PvdA-raadslid Pieta Loots stapte uit onvrede nog tijdens de vergadering op en verliet de raadszaal. Loots: “Dit noem ik geen overleg. Dit is een overval.” Ans Grimbergen (PvdA) “We zijn zeer ontstemd over de gang van zaken. In nog geen vijf minuten tijd wil de coalitie 1,5 miljoen euro besteden zonder dat er van te voren discussie is gevoerd in de gemeenteraad.”

Het voorstel om te investeren in de pleinen in het centrum van Veendam werd, zoals verwacht, aangenomen en overgenomen door het college. De turbulente raadsvergadering was maandag ‘live’ te beluisteren via de livestream op www.rtveen.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal