Direct naar de inhoud.

Schrieven leren in t Knoalster Grönnegs

  • door:
  • op:
De JATRIE

STADSKANAAL – Cursus en dictee Knoalster Grönnegs. De cursus “Schrieven leren in t Knoalster Grönnegs” staat gepland op 9-12; 6-1; en 3-2. De dictee waar de cursisten aan mee mogen doen en waarvoor een aantal bekende Knoalsters worden uitgenodigd is dan op zaterdag 3 maart 2018. Zowel de cursus als het dictee wordt gehouden in het ruim van het schip de  Jatrie.

Wat als de winter invalt en het stevig gaat vriezen:

Om iets in de wintermaanden aan boord van de Jatrie te organiseren kan wel want in het ruim staat een kachel (turf gestookt) en het is er gauw lekker warm. Maar het brengt risico met zich mee. Want het zou kunnen zijn dat de winter invalt en het stevig gaat vriezen. De Jatrie moet dan op de wal worden gelegd, het water moet worden afgetapt want anders bevriezen de installaties en ontstaat er schade. De wc kan ook niet meer worden gebruikt. Kortom: als het de komende maande gaat vriezen dan kan de Jatrie niet worden gebruikt om daar activiteiten op te houden en mensen te ontvangen.

Geheel of gedeeltelijk afgelasten is geen optie:
Daarom is er contact gezocht met de directie van het Streekhistorisch Centrum en gevraagd of er bij vorst uitgeweken kan worden naar hun onderkomen. Helen Käming, directeur van het SHC, heeft alle medewerking toegezegd zodat er gebruik kan worden gemaakt van een van de zaaltjes in het SHC als de JATRIE vanwege vorst op het droge moet. Vorst of geen vorst, geen reden om de cursus af te gelasten. Het gaat niet door als er te weinig deelnemers zijn. Er is nog plaats voor deelnemers. U kunt zich per mail aanmelden hatoben@online.nl of telefoon 050 3181819



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal